Streektaalfestival 2016

Het Streektaalfestival 2016 met kleinkunst en tradities zit er op.

Op 3 juli 2016 was de tweede editie van dit evenement in het Openluchtmuseum een heel bijzondere ervaring. Geweldig veel optredens en een heel interessant Twents programma. Een kinderkoor, de Vasser boerendansers, het gemengd koor Ootmarsum en een gedichtenwedstrijd openden deze zondagmorgen het programma. 's Middags beten de Nostra Dames met geweldige songs de spits af, Nijboer en Nijboer uit Agelo kregen de handen meermaals op elkaar, Margareth Beunders en Jan Wilbers presenteerden hun sfeervolle Twentse composities, Jan Riesewijk was onnavolgbaar en menig toeschouwer hield het niet droog, Mathilde Geerds bracht met haar act het dagelijks leven op de planken, Sanne Aarnink en Frank Droste kregen iedereen stil en onder de indruk van de geweldige Twentse luistersongs en als afsluiting bracht Nathalie Baartman in haar allerbeste Bornse Twents het gewone leven op zo'n herkenbare en komische manier dat het lachen, gieren, brullen geblazen was.

Theo Scholte Lubberink nam de bezoekers mee aan de hand door het programma en presenteerde de artiesten met verve. Al met al een mooie dag in het park van het museum met overal oude ambachten, kinderactiviteiten, bakken in het bakhuuske, spinnen,weven, historische films in De Weemhof, klederdracht expositie in de hofkamer en na een buitje in de morgen was het de hele middag warm en zonnig en dat zorgde voor een onvergetelijke dag. De werkgroep onder leiding van Hans Oude Breuil kijkt terug op een heel bijzondere, dankbare ervaring.

Bekijk hier de foto's

Nostra Dames

De dames Gerdie Oerbekke, Anneke Kamp, Bea Assen en Renee Berkheij vormen samen de a capella zanggroep Nostra Dames. In deze samenstelling zingen zij sinds 1996 samen. De Nostra Dames zingen allerlei soorten nummers, in wel zeven verschillende tal...

Lees verder

Nijboer & Nijboer

Nijboer is de Twentse bijnaam van Damink. De broers Rob en Bert Damink zijn al jarenlang vaste artiesten op het Keistenengala in Agelo. Hun droge humor werkt gegarandeerd op uw lachspieren.


Margareth Beunders & Jan Wilbers

De van oorsprong Losserse Margareth Beunders zingt ‘Tweantse leedkes’, begeleid door haar man Jan Wilbers op piano. Op het streektaalfestival brengen zij toonzettingen van onder andere Toon Borghuis, Cato Elderink en Willem Wilmink ten gehore.

...

Lees verder

Jan Riesewijk

Jan Riesewijk (40) afkomstig uit Losser is werkzaam in de zorg, is een bekende acteur en humorist. Jan is getrouwd met Marloes en vervulde als Mans o.a. een glansrol in “Van Jonge Leu en Oale Groond”.

Na vier seizoenen in deze regionale soap kw...

Lees verder

Mathilde Geerds

Mathilde (52) afkomstig uit Weerselo, is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Naast haar fulltime baan bij de peuterspeelzaal in Weerselo speelt ze al ruim 25 jaar bij de Weerselose Toneelvereniging en is daarnaast een veelgevraagde conferencier op ...

Lees verder

Sanne & Frank

Sanne Aarnink brengt een aantal nummers in de streektaal ten gehore. Zij wordt daarbij begeleid door Frank Droste op gitaar en zang. Een van de nummers is een Twentse versie van 'Laat me', bekend geworden door Ramses Shaffy. Ben Kleissen verzorgde...

Lees verder

Nathalie Baartman

Nathalie Baartman - Voest
(september 2016 tot en met mei 2017 in diverse Nederlandse theaters)

-Voest!? 
-Da’s Twents voor vuist.
-Vuist?! Gaat Baartman knokken?
-Vechten voor vrolijkheid en een beetje meer liefde, alsjeblieft.
-Hoe?
-Doo...

Lees verder