Twents Songfestival 2019

Twents Songfestival 2019

Een topgebeuren in Ootmarsum zo mag men het Twents songfestival na de editie van 2019 wel betitelen. Dat heeft ook mede te maken met de spreekstalmeester Theo Scholte Lubberink, die goed geïnformeerd, het programma weer naadloos aan elkaar praatte. In het passende decor van Het Openluchtmuseum werd de jonge, talentvolle Fenne Toenink gekroond tot de winnares met het liedje ‘As ’t donker wödt’.  Het is een eigentijdse vertaling in het Twents van het nummer van Lady Gaga ‘Remember Us This Way’.  Fenne begeleidde zichzelf op keyboard en stal de harten met deze gevoelige song van de vakjury, maar ook van het publiek. De jury, bestaande uit Monique Sleiderink, Toon Lansink en Hans Barkel, en de toeschouwers waren eensluidend in hun oordeel. Het lied van Fenne Toenink en de manier, waarop zij het bracht, zorgden voor veel enthousiasme en voor een kippenvelmoment. Een liefdesliedje dat Fenne met veel overtuiging bracht.

Maar er viel nog veel meer te beleven, want de artiesten zorgden voor een hoog niveau. “Het was echt genieten geblazen,” vertelt Hans Oude Breuil, die de organisatie in goede banen leidt. “Het programma liep als een trein en naderhand kregen we vele complimenten van het publiek. We hadden toch zo’n kleine 500 man, die ook eigenlijk allemaal tot het einde bleven. Fenne wint, maar we mogen rustig stellen dat ook de andere artiesten er voor zorgden dat het niveau hoog was. Neet Zuuver eindigde bijvoorbeeld op de tweede plek, maar ook zij zaten heel dicht bij de winst. Dat gold echter ook voor de andere kandidaten, dus moest de jury kiezen uit vele goede nummers.

De winnaar werd Fenne Toenink, die daarmee Frank Droste opvolgt. Zij is nu de trotse bezitter van de trofee, die door Desirée Groot Koerkamp is gemaakt. Eén ding is na deze editie wel zeker: We gaan door voor het volgende evenement in 2020, want we zijn super tevreden met deze uitvoering van het Twents Songfestival. Het blijkt toch een evenement te zijn dat aanspreekt. We willen onszelf daarmee niet op de borst kloppen, maar merken wel aan alle reacties dat er behoefte is om van dit Twents Songfestival een mooie traditie te maken,” benadrukt Hans Oude Breuil.

Tussen de nummers door van Frank Droste & Heleen Temmink – Kees Hendriks & Ineke De Jong – Sandra Vriese & Eric Heutinck – Dorothee Spijker – David Wesselink – Henk de Lange – Neet Zuuver – Fenne Toenink was het Nathalie Baardman, die twee prachtige shows weggaf. “Ze is zo ontwapenend en weet het publiek op een grandioze wijze bij haar cabaret te betrekken. Ze toverde een smile op de gezichten van het publiek en wel van oor tot oor. Echt heel bijzonder en ook haar optredens voegden heel veel toe aan dit bijzondere evenement,” besluit Hans Oude Breuil.


Volledige registratie

Volledige registratie van het Twents Songfestival 2019


Frank Droste & Heleen Temmink

Samenloop veur hoop

 


Henk de Lange

Mien moe


Sandra Vriese & Eric Heutinck

't Donker van de nacht


Dorothee Spijker

Leste zunnestroalen


Neet Zuuver

Hé lekker dingKees Hendriks & Ineke de Jong

We kunt wal zoveul willen


Fenne Toenink

As ‘t donker wödt


Samenvatting Twents Songfestival 2019

Korte samenvatting van het Twents Songfestival 2019