Twents Kleinkunstfestival 2017

Terug

Paul Wiefferink

Paul Wiefferink is al ca 35 jaar actief als buut'nreedner, waarvan 15 jaren uitsluitend in de Lutte op de Gala-avonden van de Bosduvelkes. In de loop der jaren is hij vaker naar buiten getreden en dan vooral omdat hij er veel plezier aan beleefde. Het gebruik van het (Lutterse) Twents is zijn kenmerk, naast de woordspelingen en 'ouwerwetse' grappen en grollen.

De plaatselijke politiek is natuurlijk een dankbaar onderwerp, maar daarnaast de gekende onderwerpen: familie, schoonmoeder, echtgenote en ook de verschillen tussen man en vrouw. In de afgelopen jaren heeft hij zich ook wat vaker op typetjes gericht, zoals een bezoeker aan de Bierfeesten in München (in Lederhose), jager, rechter, conciërge, houthakker, op safari in Afrika etc., echter zijn opkomst in boerenkiel is toch het meest kenmerkend.

Gaandeweg is de artiestennaam ProatPaul ingeburgerd geraakt als zijn alter ego.

Paul is vorig jaar rond deze tijd gevraagd door Jan Riesewijk voor de theatershow Jan Riesewijk & Co. Met de laatste 2 voorstellingen in Stadstheater de Bond hebben ze een zeer succesvolle tour onlangs afgesloten.

Paul Wiefferink