Twents Kleinkunstfestival 2017

Terug

Sabine Uitslag & Bert Kamping

Sabine Uitslag kennen we natuurlijk als Tweede Kamerlid voor het CDA, maar ook als deelneemster aan The Voice of Holland. Ze treedt nog regelmatig op met haar band Spinrock.

In 2010 nam ze deel aan het Buma NL Dialectfestival met het nummer "Loar mie lös",  een Twentse rockballad, waarbij Sabine samenwerkte met tekstschrijfster Monique Sleiderink. Uiteraard zal ze dat nummer ook op het Kleinkunstfestival ten gehore brengen.

Bert Kamping is een drentstalige zanger/liedjesschrijver en dichter. Van maart 2010 tot maart 2012 is Bert voor een periode van twee jaar Gemeentedichter van Emmen geweest. Met ingang van november 2010 is Bert aangesteld als streektaal-functionaris van de Provincie Drenthe bij het Huus van de Taol. Bert Kamping werkte tussen 1998-2011 als zangdocent bij het Centrum voor de Kunsten zuid-oost Drenthe; CQ te Emmen en Coevorden. Medio 2011 is Bert zijn eigen privépraktijk voor zanglessen begonnen.

In 2010 nam Bert aan hetzelfde Dialectfestival deel voor de provincie Drenthe. Een jaar later trad hij samen met Sabine op tijdens het streektaalfestival REUR in Emmen. Nu, zeven jaar later, staan ze weer samen op het podium tijdens ons Kleinkunstfestival.

  

Sabine Uitslag & Bert Kamping